www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Vissen in hartje Rotterdam

Vandaag stond er een dagje streetfishing Rotterdam op het programma. Na een tijdje geleden de foto's van Peter (Lucky) te hebben gezien van een stek in Rotterdam. Was de afspraak om te gaan vissen zo gemaakt. Gisteravond nog de laatste voorbereidingen getroffen, de lichte baarshengels in orde gemaakt vele shads voorzien van een loodkop en sommige ook van een stinger.

Vanmorgen vroeg uit bed, wakker worden met koffie en rond de klok van kwart voor 8 richting Peter gereden. Om vandaar uit verder te gaan naar het viswater. Bij Peter aangekomen praten we even wat en daarna rijden we verder door Rotterdam in, het is even zoeken naar een goede parkeerplek. Maar na een klein ritje kunnen we de auto parkeren.

Hengels worden in orde gemaakt en het vissen kan beginnen, we vertikalen en kantikalen der eerste stek af. De vissen geven niet thuis hier en we besluiten door te lopen naar de volgende stek.

rotterdam

Daar aangekomen beginnen we weer vol goede moed te vissen, al vrij snel krijg ik een harde aanbeet die ik mis sla. Ik verspeel mijn shadje aan een obstakel, en ik knoop op mijn gemak een nieuwe onderlijn eraan en voor zie deze weer van een shadje. Ik loop een stukje door en op de plek van net lost en mist Grietha een mooie baars.

rotterdam

Na deze aanbeten voelen of zien we niks meer, en we besluiten een heel stuk door te lopen en een heel ander stuk af te vissen. Deze plek ziet er gewoon visserig uit, stroomt wel veel harder dan op het andere gedeelte maar dat mag de pret niet drukken.

rotterdam

rotterdam

In korte tijd verspeel ik op deze plek 2 shadjes, we besluiten een stukje door te lopen en daar een nieuwe poging te wagen.

Bij de brug beginnen we weer te vertikalen, ik kan bijna niet verder met vertikalen ik laat de shad nog 1 keer voor de laatste maal zakken voordat ik hem uit het water til. En dan is daar toch de verlossende aanbeet deze baars bleef wel hangen, de shad heeft die volledig naar binnen gezogen. Snel onthaken en een foto momentje en ze mag weer zwemmen.

rotterdam

Grietha laat haar shad ook op deze plek zakken, ze vertikaalt wat en ook zij haakt een baars maar ook deze weet zich eigen te lossen. Na deze aanbeet vissen we nog een paar stukken af, maar het begint nu echt warm te worden en we sluiten terug te gaan naar de auto. Bij sommige goede plekken worden nog een paar worpen gemaakt, ik weet nog 1 aanbeet uit te lokken maar die sla ik helaas mis. Na deze aanbeet niks meer gezien of gevoeld.

rotterdam

Met 1 baars en een handje vol aanbeten, zijn we toch te vreden huiswaarts gekeerd. Eerste keer streetfishing en toch vis op de kant en aanbeten weten uit te lokken, we hebben wel eens slechtere dagen gehad.
Maar dit is zeker voor herhaling vatbaar!

John
       

21-Aug-2012 09:44 PM Toegevoegd door John