www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Woensdag 12-08-2009

snoek

Vandaag stond weer een dagje trollen op de planning met Ies, om 7 uur stond die voor de deur en het ritje naar het water was zo gebeurd.

Alles in orde maken, boot traileren en trollen maar naar de diepere wateren, de eerste stukken kunstaas gaan te water. Ies begint met een Red head magnum Toad en ik zelf begin met een oranje/gele Twinler, Ies houd stug vol met zijn Toad heel de dag.

Deze dag zou voor mij in het teken staan van veel wisselen en proberen, zo uit het niets mist Ies een harde aanbeet op de Toad, en vrijwel direct daarna krijg ik een snoeiharde aanbeet op de kanarie Ernie (geel met zwarte stippen), hengel vliegt uit mijn handen klapt tegen de steun aan en ik los de VIS.

Na een korte inspectie blijkt mijn hengel bruut verkracht te zijn, een geleide oog staat haaks om nu, met enig knutsel werk weet ik hem weer goed te krijgen en we vissen verder. Na een korte plaspauze bij de helling gaan we verder, we trollen nu beide met een Ernie.

Maar de waterplanten nemen dus danig toe op een kort stuk dat Ies besluit de de RH Toad er weer aan te hangen, ik zelf ga voor een nieuw bouwsel van mijn hand “Pluisje” We varen door plantenbedden heen geen aanbeet, we vervolgen onze weg na een tunneltje ook hier zet het waterplant drama zich voort.

We zijn halverwege en Ies mist een keiharde aanbeet op de Toad, en vrijwel direct kromt de 10/30 van mij zich in een mooie curve. Ik sla aan, euuuuuhhhhhhhh hangen euuh nee vast, en dan begint de slip te gieren, toch een hanger. Na korte tijd laat een mooie snoek zich bij de boot zien, maar dat is van korte duur na een korte spurt door de waterplanten heel de zooi vast.

Ies en ik bedenken het strijd plan, en ik dirigeer Ies door de waterplanten naar mijn lijn, eenmaal daar gekomen weten we met enig kunst en vlieg werk de lijn los te krijgen. En de strijd kan weer beginnen, een felle run volgt en wederom kunnen we opnieuw beginnen, snoek is weer los, weer een felle run en weer vast.

We komen bij de lijn aan, ik pak mijn lijn vast en zie de wartel van mijn onderlijn, ik trek er iets aan en zie de Jeltex staart omhoog komen met daar achter een hele dikke kop van een snoek verpakt in waterplanten. Met enige lichte druk weet ik haar omhoog te krijgen en Ies weet haar te landen, na het onthaken even foto momentje en daarna meten 100cm precies Yessssssss weer een meter, de release gaat vrij soepel na een minuut zwemt ze met een stevige staart slag naar de diepere wateren.

1 meter precies

1 meter precies

Na deze snoek even een rust moment peuk roken, bakje koffie en we gaan weer verder. Tijdens het vissen nog even een tweetal telefoontje gepleegd, ondertussen is het motregenen over gegaan in stortregen maar we zetten door. Dan breek er een hectisch uurtje aan voor Ies, aanbeet op aanbeet word gelost of gemist door hem, zelfs een drietal mooie snoeken lost zich. De Toad word onderhand vervloekt door hem, maar dan opeens uit het niets een snoek die wel goed gehaakt is en wel blijft hangen. Een mooie dame van 84cm heeft de Toad vol genomen.

84cm

84cm

We eten even wat drinken wat en besluiten om terug te gaan richting de helling, vlakbij de helling vist een jongen die ik al wat langer kan met doodass. En die vraagt ons of we foto’s willen maken, bij hem aan gekomen blijkt dat die net een 111cm snoek heeft gevangen . Na de nodige foto’s mag ook deze snoek weer zwemmen, we praten nog wat en we besluiten richting de helling te gaan. Daar aangekomen is het eindelijk droog, we ruimen alles op en gaan moe maar voldaan naar huis. Een mooie dag met veel aanbeten.

Gr. John

15 Augustus, 2009 Toegevoegd door de Webmaster