www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zaterdag 12-06-2010

snoek

Vandaag was het eindelijk zover. Er zou een prijs worden ingelost door Jurgen (Jur606) en Robert (de snoekvisser).

De afgelopen week was er al flink over en weer ge-pm't zodat de afgesproken plek duidelijk was. Ook het tijdstip, welk kunstaas van toepassing was etc.

Gisteravond dus bijna alles al klaar gezet en vanmorgen was het op tijd wakker worden. Zoals bijna altijd waren John en ik op tijd wakker en na de koffie en andere ochtendrituelen was het de auto volladen en op pad gaan.

Om kwart over zeven stonden John en ik dus al te wachten op Robert. Jurgen had om 7 uur een sms'je gestuurd dat hij vanwege interne problemen (buikgriepachtige klachten) niet kon komen.
       

Ruim voor acht uur zagen we Robert aankomen. Nadat we handen hadden geschud en Robert ook zijn spullen had gepakt konden we op weg. Bij de eerste brug en de eerste inworp van Robert was het gelijk: Hangen. Toen ik bij hem kwam stond hij beteuterd te kijken. Snoek gelost omdat de speld verdwenen was. Die zwom vermoedelijk met kunstaas in zijn bek. Het laatste bleek gelukkig niet het geval want John zag het aasje drijven. Aasje dus gered. Een nieuwe speld er aan en toen dacht ik er aan dat ik de auto niet op slot had gedaan. Dus ik weer terug naar de auto om dat nog even te doen.

Toen ik terug kwam bij John en Robert had Robert zijn onderlijn vervangen want deze was door die ene snoek flink geknikt.

Een eindje verderop ving Robert dan de eerste vis van de dag.

snoek

Ik had iets daarvoor een volger gehad. Hierna bleef het rustig. Voor John helemaal want die zag helemaal niets. Robert had missers en ik ook. Na flink wat water te hebben afgelopen zag Robert een hoekje waar wel snoek moest liggen. En inderdaad:

snoek

Langzamerhand gingen we terug naar de auto want we hadden honger gekregen van al dat wandelen. Op een plek waar John al eerder een mooie snoek had kunnen landen was het nu weer raak:

snoek

Hierna kwamen we bij de auto waar we ons dus realiseerden dat we bijna alles bij ons hadden. Het gasstelletje, de hamburgers, de sauzen, het brood, maar. . . . . niet een pan om de hamburgers in te bakken. Tja, vergeten.....

Na een korte pauze om wat te drinken zijn we naar een ander water gegaan. Hier hebben we geen snoek kunnen vangen. Wel had Robert een misser en ik even later een losser. Terug bij de auto besloten we maar te stoppen. Het was veel te zonnig en veel te warm.

Na nog wat gedronken te hebben en uiteraard nagepraat te hebben zijn we op weg gegaan naar huis, waar alsnog de hamburgers in de pan gingen.

Groetjes Grietha

30 Maart, 2009 Toegevoegd door de Webmaster