www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zaterdag 11-06-2011

snoek

Zoals altijd gisteravond veels te laat op bed, en vanmorgen ging veel te vroeg de wekker.

Na het standaard ochtendritueel van wakker worden, koffie drinken en een peuk roken.

Maak ik de tas in orde en ik kan richting de garage waar ik afgespoken heb met Ies en Hans.

Ik pak de Harley uit de schuur en ga richting Ies en Hans, halverwege kom ik er achter dat ik mijn brood vergeten ben. Dus de Harley in zijn achteruit en even terug naar huis.

Dus met enige vertraging kom ik aan bij de garage, de boot word achter de auto van Hans geknoopt en ik parkeer de Harley in de garage en we gaan richting viswater.

Bij het viswater aangekomen snel de boten in orde gemaakt, en richting het bekende gegaan, al vrij snel blijkt ook dat er meer wind stond dan dat ze voorspeld hadden.
       

Ook blijkt al vrij snel, dat de waterplanten hier ook weer welderig groeien, is wel iets minder dan verleden jaar, maar vissen op sommige stukken is echt onmogelijk.

Door dat de waterplanten zo hoog staan, knoop ik de roze D15 maar aan de speld, en binnen het uur kan ik de eerste van de dag haken dapper snoekje van een 60cm word naast de boot onthaakt.

Ik vaar verder af en toe een klein tikje op de top, maar voor de rest gebeurt er niks spannends. Ies en Hans varen voor me uit, en ik besluit zo hier en daar wat plekken uit te werpen.

Ook een stek met overhangende takken en waterlelies helaas is hier geen snoek thuis, ik trol weer verder met de D15 op het einde van het water word de boot in de parkeer stand gezet. En nuttigen we even een kop koffie en bammetje.

Op de terug weg vaar ik voor de andere jongens uit, als ik om kijk zie ik dat Ies en Hans druk doende zijn om een snoek te landen.

Ik vaar verder en werp her der nog wat stekken uit, dit heeft helaas geen resultaat vandaag. Maar we houden vol en vissen verder als ik kom aanvaren zie ik dat Hans zijn eerste snoek vandaag heeft gehaakt.

Niet veel later haak ik de 2de van de een kleine felle rakker van 60cm word naast de boot onthaakt en we varen weer verder.

Bij Ies en Hans aangekomen besluiten we ander stuk af te vissen, ik draai de bocht door.

Rodpod nr1 met 3 hengels, verder nog 2 rodpods, en een stuk verderop 3 rodpods op een rij. Wel geteld op een klien stuk water stonden 10 a 12 karpertenten, we besluiten om te keren en het andere gedeelte nog een keer af te vissen.

Al vrij snel weet ik boven de waterplanten een mooie dame van een cm of 70 te haken, de wind staat hier klote dus het landen en onthaken gaat niet zo als ik wil. Even een sfeer plaatje in het water en los tikken die dreg.

Ik kijk op en zie net op tijd dat mijn Smokercraft bijna een vrij nieuwe sloep een innige omhelzing wil geven, ik weet dit nog net te voorkomen en er is gelukkig geen schade aan beide boten.

Boven de waterplanten los ik nog vrij snel 2 mooie snoeken, ik belsuit om deze kant maar is te gaan uitwerpen met jerkbaits. Al vrij snel weet ik een mooi dame onder een boot van dan te lokken, een korte dril volgt en ook deze mag gelijk weer zwemmen.

Ies en Hans weten allebei ook nog een snoek te verleiden tot een aanbeet :

>

Om kwart over 3 begint mijn schouder zeer te doen en besluit richting de helling te gaan om de boot op te ruimen, niet veel later kom en de andere ook aan.

Spullen worden opgeruimd en moe maar voldaan gaan we naar huis.

Geen slechte dag op dit water, ik 4 snoeken in de boot en Ies en Hans hadden er ook 4 en als ik het goed heb hadden hun zelfs nog 2 baarzen gevangen.

Groet John

14 Juni, 2011 Toegevoegd door de Webmaster