www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Foto verslag Oostvoornse Meer

snoek

Zaterdag avond sprak ik Igmar op msn, na een tijd te hebben gepraat laat die opeens het woord "OVM" vallen.
Na wat gepraat over het OVM, en zijn kennis van dat water stel ik de brutale vraag, vind je het erg als we morgen ook komen.

Dat was geen probleem, maar na inspectie van alles kwamen we toch meerdere dingen te kort om daar te vissen. Ook dat was geen probleem, Igmar wilde ons wel een eindje op weg helpen om daar de eerste keer te kunnen vissen.

Zo geschiede het dus, dat ik Zaterdagavond laat nog alles in orde kon maken voor de Zondag voor het OVM.

Dus laat klaar met alles in orde maken, dat betekend dus ook laat op bed en de wekker gaat dan ook veels te vroeg.
       

We zijn gelukkig op tijd uit bed, op het gemak wakker worden en daarna op weg naar het onbekende.
Na een rit van een kleine 40 minuten draaien we de parkeerplaats bij het OVM op, nog geen Igmar te zien even een telefoontje gepleegd naar hem. En naar een 10 tal minuutjes wachten kunnen we mekaar de handen schudden, nadat de spullen in orde zijn gemaakt kan ik me eigen in mijn waadpak hijsen.

Vrij vlot heb ik deze aan en al vrij snel blijkt dat er een groot gat in mijn waadpak zit, Igmar heeft een extra pak bij hem die ik wel even mag gebruiken voor deze dag.

Ook dit pak heb ik vrij vlot aan, duurt iets langer dan me eigen waadpak maar dat mag de pret niet drukken. Nog een korte uitleg van Igmar, waar je op moet letten bij het oversteken van het water naar de strekdammen toe en hoe je op de kant moet klimmen kan eindelijk het echte werk beginnen.

Deze dag stond er heel veel wind, Igmar ging met de vlieghengel achter de forellen aan en ik zelf koos voor de makkelijke optie de spinhengel.

Eigenlijk wilde ik zelf ook met de vlieghengel maar i.v.m. de wind heb ik daar vanaf gezien, de uren verstreken Igmar loste Forel ik zelf miste een vage aanbeet. Door omstandigheden moest Igmar vroegtijdig afhaken, maar in deze sessie heb ik veel geleerd het is een water waar je niet 1,2,3 een Forel vangt.

Uren maken op dit water en dan ga je pas vangen.

Igmar en ik waren vandaag de vissers, Grietha heeft het fotowerk voor haar rekening genomen van ons en van de omgeving. En aangezien dat foto's meer zeggen dan woorden volgen hier onder de foto's, veel kijk plezier.

Gr. John

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

OVM

12 April, 2010 Toegevoegd door de Webmaster