www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zaterdag 10-12-2011

snoek

Vandaag wilden we eigenlijk niet gaan vissen, maar ja. Als je thuis zit begint het toch weer te kriebelen.

Dus besloten dat we een rondje gaan maken.

Heel de tijd was het droog geweest en we zijn goed en wel op pad als het begint te regenen.

Toch maar doorzetten, het zal wel weer droog worden.

Het eerste water levert geen vis op, dit water was ook flink veranderd.

Rietkragen waren op vele plekken weg gehaald, bomen waren op plekken niet gesnoeid dus je kon daar niet meer bij het water komen.

Dan maar door naar het volgende stuk water.
       

Op een plek waar we eigenlijk nooit vangen gooi ik de triple SD in het water en bijna meteen klapt er een snoek op. Hangen. Voor mijn voeten in het water ligt ongeveer 1,5 meter troep. Geen erg in gehouden dat de snoek ook geland moet worden. Gelukkig bied John uitkomst. Terwijl ik zijn hengel tegen een boom parkeer manouvreert hij de snoek naar een landingsplaats. Niet veel later ligt ze in mijn handen.

snoek

Vol goede moed vissen we verder maar het blijft akelig rustig. We lopen een stuk en vissen weer verder zonder iets te vangen.

Na weer een wandeling komen we bij water wat de vorige keer dat we hier waren onvisbaar was door de waterplanten. Nu zag het er een stuk beter uit.
John ving hier zijn eerste snoek.

snoek

We vissen het water verder uit en op een gegeven moment loop ik om John heen om een hoekje uit te vissen. Als ik weer om kijk is John weg. Ik kijk om me heen maar ik zie hem nergens. Vertwijfeld vraag ik me af hoe het kan dat iemand zo maar van de aardbodem kan verdwijnen.

Niet veel later zie ik een petje en een hoofd iets boven het maaiveld uitkomen... Is John aan de overkant van de straat naar een slootje gegaan. Ik loop naar hem toe en ben net op tijd om foto´s te maken van zijn 2e snoek.

snoek

Hierna lopen we naar een ander water en John vangt daar zijn derde van de dag. Deze wordt los getikt in het water.

In een hoek zie ik een flinke snoek jagen. Ik gooi de triple SD in het water en vis deze binnen. De snoek volgt. Vlak voor de kant speel ik een beetje, ga wat sneller en dan weer langzaam en dan slaat de snoek toe. Heel snel heeft ze door dat ze gehaakt zit. Gooit haar muil open, schud met de kop en weg is ze. Gauw nog eens gooien en weer volgt ze maar ze hapt niet meer. Een laatste blik werpen we mekaar toe en ze draait zich om en met een ferme klap van de staart zwemt ze de diepte in.

Ik moet even herstellen van dit moment.

Na weer een stukje gelopen te hebben mist John ook een grote snoek. Volgens hem de grootste van de dag... Dat zou wat zijn want de snoek ik net loste was een dikke 90´er.

We lopen nog vele kilometers en vissen nog heel wat wateren af maar het is over met de bijtlust van de snoeken. We lopen dan ook maar naar huis.

Groetjes Grietha

12 December, 2011 Toegevoegd door John