www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

10-08-2010

snoek

Vandaag was het dan zo ver, Igmar zou een dag in de boot mee gaan, deze dag stond al langer in de planning maar nu Igmar vakantie had was dat zo geregeld.

Jan kwam deze dag ook vissen, en in de middag zou Grietha bij Jan instappen om zo nog een paar uurtjes mee te vissen.

Mooi op tijd was iedereen bij de helling boten worden in orde gemaakt, ondertussen grappen en grollen we wat.

Het strijdplan word besproken en voordat we het weten liggen de 2 boten in het water.

De hengels worden opgetuigd, ik ga voor een aruku bleu shiner en Igmar gaat voor de blauwe variant. Na Grietha te hebben uitgezwaaid kan het vissen beginnen de eerste meters water worden bevist.
       

Na een vijftal minuten kan ik de eerste vis van de dag landen, een mooie baars van een cm 25 zag wel iets lekkers in de aruku.

baars

Na deze baars trollen we nog een heel groot gedeelte water af met af en toe een vage tik op de aasjes vangen we helaas niks. We besluiten de boot te keren en terug te gaan richting de helling en daar even een bak koffie te drinken en een bammetje te eten. Als we bijna bij de helling zijn, een keiharde aanbeet en Igmar en ik zien het al gelijk een brasem vals gehaakt in de flank. Deze word naast de boot onthaakt , en we gaan richting de helling voor koffie en brood, daar bespreken we gelijk met Jan het strijdplan.

We besluiten met zijn drieën dat we een hele andere kant op gaan, zo gezegd zo gedaan. Jan trolt het linker gedeelte van het water af, terwijl Igmar en ik het midden stuk voor onze rekening nemen.

We varen een versmalling in, en al vrij vlot word de Squirly Ernie bruut gegrepen maar deze vis weet zich al vrij snel te lossen helaas. We trollen heel het stuk af, we krijgen nog 2 harde aanbeten maar bleven helaas niet hangen. Bij Jan gaat het ook niet veel beter die heeft echter nog maar 1 aanbeet gehad maar die bleef ook niet hangen.

Al trollend gaan we terug naar de helling daar aangekomen staat Grietha al te wachten en kan bij Jan instappen. Grietha die had nog niet gegeten dus we besloten we dat we naar het restaurantje zouden varen om daar even iets te eten.

Dan wederom een keiharde aanbeet, ik sla aan en deze blijft wel hangen Igmar draait de overige hengels binnen en het gevecht kan beginnen. In eerste instantie komt de vis vrij makkelijk naar de boot, ik zeg tegen Igmar dit is een kleintje. Maar opeens duikt ze de diepte in voor de boot en aan het gebonk op de top te zien roepen we beide eigenlijk te gelijk snoekbaars. Na een twee tal minuten doorbreekt ze voor de eerste keer het wateroppervlak, opeens rust in de boot. Ik weet het en Igmar weet het ook dit is er weer 1.

snoek 105cm

Na een minuut of wat kan Igmar de solution onder de snoek schuiven en ze kan in de boot getild worden, onthaken is zo gebeurd ze zit gehaakt in een velletje.

snoek 105cm

Meetlint er naast en we hadden gelijk het is er weer 1, dit maal is het er van 105cm een mooie dame die goed in het vel zit.

snoek 105cm

snoek 105cm

Na het foto momentje mag deze dame weer zwemmen en met een ferme staart slag spat ze ons nog nat als afscheid.

snoek 105cm

We schudden mekaar de hand, en praten nog wat na over de vis, de aanbeet en de dril. Vooral het landen met de solution maakte indruk op Igmar en met tips voor de volgende keer gaat het nog beter.

snoek 105cm

Na nog wat na gegrapt te hebben over mijn welbekende bloed traditie, varen we in ene streep door naar het restaurant.

We eten en drinken daar wat, we praten wat na over de vangst en bespreken hoe en wat over de forumdag van aankomende September. Borden zijn leeg, glazen zijn leeg, er is afgerekend en er kan weer gevist worden. Het zelfde stuk water als vanmorgen word nog is afgevist. Wederom harde aanbeten maar niks bleef hangen, op een vals gehaakte brasem voor Igmar na dan. We bekijken de lucht is en de eerste spetters regen van de dag vallen nu, we besluiten richting de helling te gaan en daar wachten Jan en Grietha ook tot dat ze kunnen traileren. Nadat we de beste man hebben aangesproken die zijn jacht aan het repareren is kunnen we eindelijk trailleren in de stromende regen.

Boten worden uit geruimd en vast gezet op de trailers, na dit alles nog een korte aprévis gehouden. We vonden het allemaal tijd voor een droger heen komen het kwam nu met bakken uit de hemel.

Igmar en Jan bedankt voor de gezellige dag doen we snel nog is over.

Gr. John

13 Augustus, 2010 Toegevoegd door John