www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zondag 8-07-2012

Ultra light met een vleugje hardcore light vissen! Na verleden een klote week te hebben gehad van wachten en afwachten. Afgelopen Dinsdag toch goed nieuws mogen horen en we hoeven ons eigen nergens meer zorgen om te maken.

Na dit alles, hebben we besloten om onze achtertuin is grondig aan te pakken gisteren is er dus niks van vissen gekomen. Aangezien dat we besloten hadden dat we volgende week weer verder gaan, zag ik toch een mogelijkheid om vandaag even te vissen.

Vandaag eerst op het gemak uitgeslapen, na de nodige koffie om wakker te worden. Ben ik de buienradar maar is gaan checken. Rond de klok van 10 uur á half 11 zou het droog wezen. Dus ik had nog voldoende tijd om de spullen in orde te maken en te besluiten waarop ik zou gaan vissen.

Mijn besluit stond al snel vast, aangezien het aardig warm was geweest de laatste dagen. Leek het mij wijzer om op baars te gaan vissen. Spullen werden in orde gemaakt, en checkte de buien radar nog maar een keer. Dat viel dus weer zwaar tegen, het was omgeslagen en het zou blijven regenen. Na nog even gewacht te hebben besluit ik toch maar om even een klein rondje in de regen te doen Wil mijn baarshengeltje pakken, en zie ook de iets zwaardere spinhengel staan. Denk nee, moet wel leuk blijven om op baars te vissen. Maar als ik alles van te voren geweten had!!!! Na een kleine voettocht van 5 minuten kom ik aan bij het eerste, eerste worp niks. Tweede worp en de eerste meld zich al :

baars

Ik vis het water verder af maar weet geen aanbeet meer uit te lokken. Ik loop door naar het volgen water, hier is helemaal niemand thuis geen baars of klein snoekje. Ben nu toch iets verder van huis dan de bedoeling was, dan kan ik maar beter even door lopen naar het storm water dacht ik bij me zelf. Daar aangekomen, kijk ik een beetje teleur gesteld naar het water. Veel waterplanten met af en toe een gaatje om in te vissen.

Ach ik ben er nu toch, dus ik maak maar een paar worpen een mooie 60er snoek knalt volop de Ondex2 maar pakt de dreg helaas niet en schiet terug in de waterplanten. Oké dan nog maar een worp in de hoek, krijg een volgertje van baars. Deze heeft opeens wel heel veel haast om weg te komen. Ik kijk nog eens goed en daar doemt een grote kop op van een snoek, nu begrijp ik het baarsje wel. De bek gaat op en in plaats dat ze de vol overheen schuift. Pakt ze net het puntje van de spinner en zit dus net gehaakt. Aanslaan durf ik niet, bang dat ik het dregje uit de bek zou tikken. Nadat ze heeft toegehapt draait ze weg en dan zie ik pas de grote van de vis die ruimschoots de 90cm zou passeren. Maar waar ik al bang voor was gebeurt dus ook, ze zwemt de waterplanten in en ik ben haar kwijt. Na dit moment besluit, die ene brug nog eens af te vissen, de eerste worp dwars over het slootje! Een boeggolf uit de kant, een 80cm klapt vol op de spinner. En deze besluit na het haken gelijk rechtsomkeert te maken en de zelfde weg terug te gaan! Ik kan niks in brengen met de lichte hengel, ze schiet onder een paar over hangende takken door en ook deze dame ben ik kwijt. Na deze losser loop ik terug naar het hoekje, en maak nog een paar worpjes en weet baars nr.2 van de dag te vangen.

Aanbeten blijven uit na deze baars, en ik besluit het rest van het stormwater ook maar af te vissen. Ik weet er nog 4 baarzen bij te vangen en ik ben eigenlijk al te vrede zo. Ik loop richting huis, en passeer nog een slootje en waag daar toch ook maar een paar worpjes. Eerste worp mis ik een baarsje. Bij de tweede worp weet ik er wel 1 te haken, baars nr.7 is een feit. Zo opeens een hoop geplons en gespetter naast me, ik dacht aan jagende snoek. Maar nee uit de hoek komen op de gemak 2 dikke schubkarpers te voorschijn. Bekijk dit schouwspel zo op mijn gemak en maak ondertussen nog een worp. Doordat ik zo op de karpers aan het letten ben, mis ik een mooie vis. Voor dit slootje een hele mooie vis, ik miste een roofblei van cm of 45. Ik zie hem nog het spinnertje mis happen en weg draaien en weg zwemmen. Maak nog snel meerdere worpen maar helaas de roofblei komt niet meer terug. Vervolg mijn weg naar huis, passeer een mooi slootje met een klein lelieveldje. Eerste worp, spinnertje valt in het water en word vrijwel direct gegrepen door een 30+ baars. Lang kon ik er niet van genieten de baars schud 2 keer met de kop en lost het spinnertje jammer genoeg. Bijna op het einde van dit water maak ik de laatste worp, droge tik op de top. Ik tik droog terug en een klein snoekje van een cm of 35 is vol voor de ondex2 gegaan. Na dit snoekje zet ik mijn voetreis naar huis voort, ik kom nog langs 1 favoriete plek van ons. Maak daar de eerste worp en ik kan baars nr.8 landen van de dag. Welke ook de grootste is van deze dag.

baars

Nu vind ik het genoeg geweest en vervolg me weg verder naar huis, zonder nog ergens te vissen. Ben blij met de vangsten van vandaag, en toch ook wel blij dat ik de 2 grotere gelost heb op het lichte hengeltje. De dril had te lang gaan duren op dit materiaal, volgende keer met dit weer toch maar een iets zwaardere hengel mee?

Groet,

John
       

8 Juli, 2011 Toegevoegd door John