www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

De eerste vissessie 2012

waterstand

Na gisteren een dag op bed te hebben gelegen met migraine en John zijn eerste blanksessie had was het vandaag tijd om toch eens weer te gaan vissen.

De eerste sessie voor mij voor 2012.

Het begon al lekker.
Het 2e watertje wat we afvisten leverde mij een misser op.
Het snoekje kwam vervolgens heel nieuwsgierig nog een aantal keren kijken naar wat voor rare vis zo'n witte triple SD nou eigenlijk is maar durfde er niet meer in te bijten.

Het 4e watertje wat we afvisten leverde een losser op.

Vanuit het midden van dat water was de snoek het aas gevolgde vlak voor de kant beet hij dan toch heel voorzichtig in de staart.
       

Een paar keer schudden was genoeg om weer los te komen. Vervolgens hebben we heel wat water afgevist maar gelukkig kwamen er ook voor John nog een aantal volgers. Zo hadden we allebei 2 snoeken gezien maar niet kunnen vangen.

Op een gegeven moment stuiten we op een raar slootje. Dat vissen we dan ook maar even af en ja hoor. De eerste hanger voor vandaag was een feit.

Een moddervet snoekje hing aan de witte triple SD. John mopperde nog want die liep voor me en die had net de bbz van de speld gehaald voor zijn small striker. Omdat het de eerste van 2012 is mocht dit snoekje op de foto.

1ste snoek

Nog geen 10 meter verder mistte John een snoekje en bij poging 2 bleef deze hangen. Ook zijn eerste van 2012 was een feit. En er zijn geen 10 blanksessies nodig op de nieuwe hengel.

1ste snoek

Hierna bleef het angstvallig stil met de vangsten. We hebben nog flink wat kilometers waters afgevist maar het leek er op dat we blij mochten zijn met elke 1 gevangen snoekje. Niet zo ver van huis was het zo opeens weer feest voor John. Aanbeet na aanbeet. Gelukkig wist hij toch ook nog na 6 aanvallen een snoekje te vangen.

Ook ik miste nog een mooie snoek. Deze snoek viel ieder nieuwe aasje aan wat we voor zijn neus trokken, maar noch John noch ik kon hem vangen. Na een poos probveren hebben we de snoek gewonnen gegeven en zijn we doorgelopen naar huis. Beide tevreden dat de eerste vissen van 2012 op de kant zijn geweest.

Groetjes Grietha

08 Januari, 2011 Toegevoegd door John