www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Woensdag 07-11-2012

We hadden wat inkopen gedaan vandaag,en eenmaal nogal vroeg terug schoot het ineens door mijn gedachten,ik heb zin om te vissen Terwijl vrouw en zoonlief gezellig aan het kwebbelen waren,zagen ze mij ineens met 2 vishengels en een tasje vanuit de gang de huiskamer inkomen. "Wat ga jij doen?" vroegen twee verbaasde blikken,en ik zei;"ik ga effe een uurtje vissen",tot zo,doei Alsof de duvel mij achterna zat begeefde ik me een weg naar het viswater en zag dat het er lekker stroomde,ach dat was een goed teken Snel de spullen uit de auto,en vlot trippelend naar het water,iets in me had haast,ik weet niet wie of wat maar "het" had er nogal zin in

Eerst maar eens dropshotten! snel de dropshotter het water in met de mooie montage van Beekmans,es kijken of dat wat opleverd hier langs de stromende kantjes,mwa afgezien van één tikje niet veel cursisten beschikbaar bevonden die de nog niet veel gebruikte methode op dit water wilden beleven

Dan maar goien met plugjes,ik had nog wat plugjes die ik nog niet veel gebruikt had,maar wel vertrouwen in had dus één van hen mocht er aan. Ah,een snotneus laat me steeds mijn neus ophalen,heerlijk dat hoort erbij aan het water tijdens dit jaargetijde. De frisse wind laat mijn hoofd en nek nog iets verder in de kraag van mijn jas verdwijnen,als ik met gekromde rug de eerste worpen maak. De ugley duckling jointed raakt het water en na twee slagen, oei.... dat was meteen een goeie zeg? Een mooie forse zilveren schicht,en een lichte tik op de ugley verraade mij dat een serieuze roofblei het plugje aanviel. Niet verwonderlijk,want ik had al wat zien jagen in het oppervlakte,en het jointed plugje flankt heerlijk snel en strak. Verrek joh,ze zijn er nog dacht ik hardop....zouden ze op mij gewacht hebben? Naaa..denk het niet,het is gewoon nog niet koud genoeg voor ze. Ik blijf onverstoorbaar doorgooien en krijg meerdere volgers en missers op het plugje,zie nog een forse baars er onder door krullen,maar dan ineens is het over. Hm,ander dingetje proberen dan maar,een shadje met ingebouwd lood en een lange zwabberstaart. Dingetje van nog geen 10 cm,maar wat gewoon proberen dat ding,heeft al eens eerder een snoek opgeleverd.

De wind trekt iets aan en ik kijk omhoog,hm kan zo wel eens gaan sputteren haal mijn loopneus nog eens op en bedenk me dat het eigenlijk niet zo veel uit maakt,dan word ik nat...nou en?

Na drie worpen met "het dingetje"had ik al een volger,en bij de vierde worp een vette tik erop,en ik zie een zilveren body om het aasje weg krullen,damn kijk daar baal ik dan van,dat had er één kunnen wezen van formaat ssssss.

Nou gauw maar weer verder,en even later weer een mooie baars die het aantikt en er onder door krult,dorie potver! Ze zijn wakker vandaag zeg?

Niet veel later houd het op en word het stiller,hmm ik kan nog wat met dit of dat,maar ja,het word ook al wat donkerder en ach ik gooi nog wat met wat shadjes en blinkertjes en het is mooi geweest. Lekker toch zo? lekker een uurtje gevist de neus en de kop weer fris!

Nou nog één keer in dat meest rechtse stroompje daar met de ugley,en jaaa pats daar issie dan toch! Ik heb ze wel eens groter gevangen,maar ik ben er blij mee en het was een echt verdomd lekker uurtje vissen!

roofblei

Visgroeten,

Dré
       

11-Nov-2012 09:50 PM Toegevoegd door John