www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zondag 07-02-2010

slik

Vandaag het verhaal van de visser en de vanger.

Met in de hoofdrollen:

De vanger - John

De visser - Grietha

Fotograaf - Grietha

Assistent bij het onthaken - Grietha

Chauffeur - Grietha

Kok - Grietha
       

Vanmorgen ging de wekker niet zo vroeg als door de week, maar toch wel vroeg. Niet uitslapen, maar vissen.

Dus na het gebruikelijke ochtendritueel was het auto inladen (ging makkelijk want gisteravond hadden we alles al klaargezet). En op pad naar de visstek. Ik was er gisteren al even langsgegaan om er zeker van te zijn dat het ijsvrij zou zijn.

Bij de stek aangekomen, ons gereed gemaakt voor het vissen. Nou John had mazzel... Meteen de eerste worp, hanger. Een snoekje van ongeveer 50cm had de roze 15 cm druppel gepakt. Nou dachten wij, of ze zijn erg los, of het wordt niets meer.

Een eindje verder was het al weer raak voor John, ditmaal een snoekje van 52cm hing aan de druppel. Van deze een foto gemaakt want stel je voor dat het de enige zou zijn.

snoek

Vervolgens weer doorvissen. Even later had John weer een misser. En niet lang daarna was nummer 3 aan de beurt. Deze was vol over de druppel heengegaan.

IMG_1350 (79K)

Om deze te kunnen onthaken moest een dreg kapot geknipt worden. Na het opmeten (63cm) is deze meteen weer terug gezet in het water. Na een flinke klap met zijn staart zodat John een flinke plens water over zich heen kreeg dook deze de diepte weer in.

Ik ben toen voorop gaan lopen en had voor het eerst die dag ook een misser.

Niet lang daarna had John de 4e van de dag. Een snoek van 61cm met een dikke pens zat raar gehaakt. De ene dreg zat wel in de bek, maar da andere zat in de zijkant van de vis. Nadat de vis was onthaakt mocht ook deze weer zwemmen.

Toen we bij het bevroren water kwamen zijn we teruggekeerd. Op de terugweg had ik nog een misser. Bij de auto hebben we gelunched. De warme snert ging er lekker in.

Hierna zijn we weer op pad gegaan. John had nog een aantal missers. Qua temperatuur leek het wel alsof het een stuk kouder was geworden. Na nog wat water te hebben afgevist zonder resultaat zijn we dan ook maar teruggekeerd naar de auto en kunnen nu thuis opwarmen.

Groetjes Grietha

03 Augustus, 2009 Toegevoegd door de Webmaster