www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Forumdag "Eiland van Maurik"

snoek

Na ruim een maand voorpret te hebben gehad op het forum over deze forumdag. Was het zaterdag 13-11-2010 zover, na een regenachtige suto rit.
Kon vrijwel iedereen droog traileren, na het nodige handen schudden en praten kon iedereen het water op om de vissteken te bestoken met kunstaas.

Voor mij was het de tweede keer dat ik op dit water viste, ik herkende een paar stekken van de eerste keer vissen daar en die plekken werden dus ook afgevist.

Al vrij snel werden de eerste baarzen gevangen in diverse boten, Ies en ik hebben hard ons best gedaan om de eerste vertikaal vis ooit te vangen, maar dat is deze dag voor ons helaas niet gelukt.

Tot de lunch hebben we wat gevertikaalt en getrold, maar op een enkele aanbeet na hadden we nog niks gevangen.
       

Rond de klok van twaalf uur verzamelen de boten zich bij de trailerhelling om met zijn alle gezamelijk de lunch te nuttigen. Die bestond deze dag uit : broodjes hamburger, broodjes worst en een heerlijke kop erwtensoep. Enigste spelbreker bij de lunch was een grote regenbui, maar dat mocht de pret niet drukken, er werd niet minder om gelachen of gegeten.

Na de lunch werd er weer door gevist tot de klok van vier uur, voor sommige boten trokken de vangsten goed aan en er werden zelfs dubbele cijfers gehaald. Voor andere boten kwam na een lange dag toch de eerste vis in de boot, rond de klok van drie uur mochten Ies en ik de eerste snoek van deze dag welkom heten in de boot.

Tegen vier uur kwam iedereen richting de helling er werd getrailerd, en de vangsten werden besproken. Nadat iedereen klaar was zijn we richting het pannekoekenhuis gegaan voor een wel verdiend biertje en met een lekkere pannekoek. Er werd weer ontzettend gelachen, en de nodige dingen zijn besproken.

Tegen de klok van zeven uur de handen worden geschud, er word nog wat gepraat en afgesproken. En na dit alles gaat iedereen moe maar voldaan naar huis, na een lange dag vissen en gezelligheid.

Groet John

21 November, 2009 Toegevoegd door de Webmaster