www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Freestyler "battle"

Eindelijk is het dan zo ver. Het is bijna 6 oktober 2012 en de voorbereidingen zijn in volle gang. De aasjes zijn geselecteerd, de laatste boodschappen gedaan zodat niemand iets te kort komt tijdens deze forumdag. De vrijdagavond wordt besteed aan het klaarzetten van eten en drinken, het gasstelletje en de gasbusjes, de vistassen worden gereed gemaakt en uiteraard de hengels staan ook al gereed. Morgen is het inpakken en wegwezen. Met enige zorg wordt wel gekeken naar het weerbericht. Er wordt hondenweer voorspeld. In de morgen veel regen en in de middag gelukkig droog.

Als ik ís morgens wakker wordt hoor ik de regen al kletteren. Hmmm, hier word ik niet vrolijk van. Toch maar vlug uit bed en de nodige koffie er in gieten. De buienradar is helemaal blauw de komende uren. Gelukkig kunnen we ons er wel op kleden, John doet de lieslaarzen aan en ik de visbroek. Met de siberian jassen aan moeten we dit weer wel aan kunnen. Er komen geen afzeggingen binnen. We gaan rond half negen naar de afgesproken plek en staan nog niet eens zo lang te wachten als Frank en Anthony aankomen rijden. In de regen maken we vervolgens een praatje over het weer en over de te volgen aanpak.

freestyler battle

De freestylers liggen al gereed bij Frank en Anthony.

freestyler battle

Na een korte tijd komen Harm en Bart ook al aangescheurd in Harmís Mobile Home. Het eerste wat Harm overdraagt is een doos Choco zoenen. Harm lust ze zelf ook graag.

freestyler battle

Als iedereen is aangepast op het weer en de kaartjes en vergunningen zijn uitgedeeld en ingevuld kunnen we op pad. We lopen eerst langs een lange vaart waarvan we weten dat er voldoende snoek huist, maar de snoeken lijken vandaag massaal besloten te hebben in het water te blijven want ze laten zich niet zien. Op het moment dat John tegen Harm zegt dat op de plek waar ze nu staan er altijd wel eentje uitkomt is het dan eindelijk raak voor John. De eerste snoek van de dag heeft de freestyler koi gepakt.

freestyler battle

Gesterkt hierdoor vissen we door.

freestyler battle

freestyler battle

freestyler battle

Als we niet meer verder kunnen langs de vaart besluiten van aanpak te veranderen. We gaan richting de woonwijk. Inmiddels gaat het gelukkig steeds minder hard regenen. In de woonwijk is het Harm die als eerste een snoek vangt.

freestyler battle

Niet veel later gevolgd door Frank.

freestyler battle

Frank viste gauw verder terwijl Harm met zijn freestyler iets zo groots had gevangen dat de kunstaasredder er aan te pas moest komen. John hielp hierbij.

freestyler battle

Hierna was het al weer tijd voor de lunch die geheel in viswereld stijl werd gedaan.

freestyler battle

Broodjes hamburger, bier en frisdrank stonden klaar. Harm had zelfs voor een toetje gezorgd in de vorm van een vlaai. Tijdens het eten werden de nodige verhalen verteld. Nadat iedereen genoeg had gegeten werd de jacht op de snoek vervolgd.

Op een stuk water was het op eens feest. Bart ving hier zijn eerste snoekje. Daar is geen foto van. Vervolgens haakte Anthony een snoekje.

freestyler battle

Terwijl hij deze binnendraaide werd er geroepen er zit er nog een. Op dat moment kwam de duitse mentaliteit in mij naar boeven en als een rasechte stekkenpezer gooide ik mijn aasje die kant uit en ja hoor, ik had ook de eerste binnen.

freestyler battle

Hierna werd een periode van missers en lossers in geluid. Anthony had het vissen met dit aasje echt goed door. Hij ving er deze dag 4.

freestyler battle

We kregen allemaal genoeg actie. Veel missers en lossers. Harm was wel kampioen in het lossen van de snoeken. In totaal werden er 11 snoeken gevangen en er zijn nog meer missers en lossers geweest. Ik had een verhouding van 1 vangen en 4 missen/lossen.

De vangende aasjes:

freestyler battle

Tegen 4 uur waren we terug bij de auto en zijn we begonnen aan de apres vis. De prijsjes werden verdeeld en ook werd er weer gegrabbeld in de grabbelzak.

freestyler battle

freestyler battle

freestyler battle

freestyler battle

De apres vis werd wel heel gezellig. Hierdoor was het in no-time kwart over 5 en maakte iedereen zich op de voor de terugreis naar huis. Wij gingen via de gele M naar huis waar we ontzettend moe nog hebben na genoten van deze gezellige forumdag. Een dag waarbij iedereen geheel tegen de traditie in heeft gevangen.

Al met al weer een geslaagde viswereld forumdag, de afspraak voor volgend jaar staat alweer. Wederom een freestyler "battle" !!!

Groetjes,

John & Grietha

08-Oct-2012 08:57 PM Toegevoegd door John