www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Top middag

snoek

Op deze tweede vakantie dag maar is een keer lekker uitgeslapen, later op deze ochtend moest Grietha naar de kapper. Dus het vissen zou later beginnen als normaal, terwijl Grietha bij de kapper zit speur ik google maps voor de zoveelste keer nog eens af.

Met ingedachte de sessie van gisteren samen met Igmar, de stek die ik in gedachte kan ik me niet meer precies voor de geest halen. Het is namelijk al een tijdje geleden dat we daar gevist hebben, op ggogle maps ziet het er perfect uit.

Allemaal de zelfde soort waters als gisteren, dus deze stek(ken) gaan het worden vanmiddag. De spullen worden in orde gemaakt kunstaasjes worden geselecteerd.

Nadat Grietha thuis is gekomen, word er eerst op het gemak een boterham gegeten en een bak koffie gedronken. Rond de klok van half 1 rijden we richting het viswater, tegen 1 uur komen we daar aan. Jassen aan laarzen aan en het vissen kan beginnen.
       

De terleurstelling is groot als blijkt dat de eerste 2 waters dicht liggen met waterplanten, her en der is er wel een gaatje maar niet groot genoeg om te vissen. We besluiten door te lopen naar een ander stuk water, al vrij snel mis ik daar een snoekje op de BBZ. Dit stuk water is vele malen beter dan de eerste 2 er staan wel waterplanten maar er is goed tussendoor te vissen.

We vissen snel verder. Ik mis en los nog een viertal snoeken ik maak nog een laatste worp langs een lelieveldje. Ik stuur de BBZ een beetje langs de rand van het lelieveldje, hij is er bijna voorbij en word bruut gegrepen door een flinke snoek. Na een aantal runs door de waterplanten kan ik haar landen, de BBZ is helemaal verdwenen. Onthaken is zo gebeurt de BBZ zit alleen met de buikdreg vast en zit maar net aan een velletje gehaakt. Even meten (86cm) en een foto en ze mag weer zwemmen.

snoek

Grietha besluit na deze snoek om met de Savagear 4play baarskleur te gaan vissen, ook zij krijgt nu vrij snel aanbeten en volgers. We vissen dit stuk water nog af maar vangen niks meer, op het einde van het water kan achter een stuk struiken langs om bij het water te komen. Een heel klein kommetje met veel overhangende takken en her en der waterplanten, het stinkt er gewoon naar snoek.

Al vrij snel vang ik op dit stuk een klein snoekje van een cm of 30, 3 worpen erna vag ik er 1 van een cm of 50. Ook Grietha vangt op dit stuk haar eerste snoekje van de dag, een kleine held van 50cm is voor de 4play gegaan.

snoek

Vrij vlot achter elkaar weet ik daar nog 3 snoekejs te vangen allemaal tussen de 40 en 60cm, het leek wel een kinderkamer met die kleine snoekjes maar de lol was er niet minder om.

We steken het fietspad over en beginnen vol goede moed verder te vissen, eerste worp van mij en het is al weer raak. Wederom een kleine felle rakker die vol voor de BBZ ging, deze word in het water onthaakt en we vissen verder. Grietha heeft op dit stuk meerdere aanbeten en volgers maar geen 1 blijft er helaaas hangen.

Op het einde van dit water besluit ik om de BBZ te wisselen voor een mini bullwg, en vraag aan Grietha of zij met de BBZ wil vissen. Maar nee zegt ze ik hou vol met de 4play. We besluiten de zelfde weg terug te lopen en zo sommige stukken nog is af te vissen, halverwege gooi ik de mini bulldawg tegen de kant 2 slagen aan de reel en een harde aanbeet volgt. Na een lange drill kan ik haar in de kieuwgreep pakken, en wederom een mooie 80er is voor even de mijne.

snoek

Na deze snoek besluiten we het eind van dit water is goed af te vissen, na een paar worpen vang ik hier mijn laatste snoek van de dag. Een kleine held van een cm of 30, is vol voor de mini bulldawg gegaan en weet deze dus ook vakkundig te slopen. Maar de pret is er niet minder om het is weer een mooi snoekje die op de lijst bijgeschreven kan worden.

We vissen het laatste stuk van vandaag af, ik weet geen aanbeet meer uit te lokken. Grietha daar in tegen die heeft meer geluk nu ze heeft al meerdere volgers gehad. En dan uit het niets haakt ze een snoek, maar deze lost helaas naar een paar seconde. Een paar worpen later haakt ze er weer 1 maar deze blijft wel hangen. Na een leuke drill van een paar minuten kan ik deze landen voor haar, het is een mooie snoek van 70cm die ook even op de foto mag.

snoek

Het zachtjes regenen is over gegaan in hard regenen, we vinden het mooi geweest we gaan richting de auto her en der word er nog een worp gemaakt maar weten niks meer te vangen. Zeiknat van de regen komen we bij de auto aan, om kleden en we kunnen richting huis. Moe maar voldaan komen we thuis weer aan het zijn weer 3 leuke uurtjes geweest.

10 snoeken gevangen, alleen waren de vangsten niet eerlijk verdeeld ik 8 stuks en Grietha 2. Maar we hebben beide weer volop genoten van mekaars vangsten en het lekkere buiten zijn ondanks de regen.

Groet John

16 September, 2011 Toegevoegd door de Webmaster