www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Eerste vakantie dag

snoek

Eindelijk is het dan zover na een lange tijd van hard werken, is het tijd voor vakantie. Vandaag de eerste vakantie dag, een tijdje geleden met Igmar afgesproken om weer eens een kantdag te plannen met zijn drieeen.

Zo gezegd zo gedaan, de voorpret voor deze dag was al weken aan de gang. Kunstaasjes werden besproken welke ermee moesten, de manier van vissen werd besproken wat niet eigenlijk.

Vandaag was het dus eindelijk zover, vanmorgen om 6 uur werden nog de laatste pm's via het forum over en weer gestuurd. En rond de klok van half 8 stond Igmar voor de deur, kunstaasjes wisselde van eigenaar. Koffie werd in geschonken en er werd al lekker gepraat over het vissen en de aankomende vangsten voor vandaag.

Tegen de klok van 8 uur rijden we naar voor ons het bekende viswater, voor Igmar is het een nieuw water. Altijd spannend en hopen dat je gasten hun visjes zullen vangen.
       

Op de plek aangekomen worden de hengels in orde gemaakt, en het aasje word geselecteerd welke mag starten vandaag.

Grietha heeft besloten om te gaan baarzen, en die begint zo als altijd met de Ondex 2 spinner, Igmar vist vandaag op snoek en die begint met een swimmbait waar het merk me even van ontschoten is. Ik zelf begin met een 6inch BBZ, en ik hoor Igmar nog zeggen van beetje lullig om beide met een BBZ te beginnen.

We lopen naar het water, Igmar gaat naar links en Grietha naar rechts. Oke dan vis ik het midden wel af. Ik maak de eerste worp en kan vrijwel direct roepen hangen!!!!!! Vanaf links hoor ik een geweldige schater lach op komen van Igmar en van rechts hoor ik hé? Nog voordat Igmar en Grietha de eerste worp gemaakt hebben sta ik al een snoek te drillen. Na een leuke drill kan Igmar de snoek landen, met 82cm geen verkeerde start van de dag.

snoek

Na de release van de snoek praten we even na over de snelle vangst en vissen verder. Al vrij snel weet Grietha 2 baarzen te vangen, en een aantal baarzen te lossen

baars

Al vrij snel krijg ik weer een volger maar deze vis zet helaas niet door. Ook bij Igmar wil het niet vlotten 2 volgers ook deze 2 dames wilde niet doorzetten. Op een ander stuk water aangekomen geef ik Igmar wat tips hoe en wat op dat stuk water, maar het mag niet baten hij weet geen aanbeet uit te lokken. Grietha daar integen vangt nog een tweetal baarzen op dit stuk water.

Bijna op het einde van dit stuk, krijg ik een flauwe aanbeet en deze blijft wel hangen. Een kleine held van een 60cm.

snoek

We lopen naar het volgende stuk water, ik heb de BBZ ondertussen verwisseld voor een mini bulldagw en Igmar vist ondertussen met de BBZ. Bij een lelieveld gooi ik de bulldagw er langs tik hem langzaam langs de leliebladeren en uit het niets een keiharde aanbeet, na een lange dril kan ik haar in het handvat grijpen. Een mooi dame van 86cm die maar net gehaakt zat, na de nodige foto's mag ook deze snoek weer zwemmen.

snoek

Na de release van de snoek komt Grietha er achter dat ze haar telefoonhoesje kwijt is, na een lange zoektocht het maar op gegeven. Deze vinden we niet meer terug en vervolgen onze weg naar een andere stek, Igmar lost daar al vrij snel een snoek die niet voor een tweede keer wil toeslaan.

Op een ander stuk water, haak ik al vrij snel een snoek van een cm of 50, die vol voor de mini bulldagw is gegaan. Kniptang erbij en deze mag gelijk weer zwemmen. We vissen verder maar zien dat het beoogde stuk dicht ligt met waterplanten en we besluiten een ander gedeelte af te vissen.

Daar weet ik al vrij snel een kleine rakker te vangen van een, deze word in het water onthaakt. Vrij vlot daarna heeft Igmar de eerste hanger van de dag, na een leuke drill kan Igmar haar landen. Een snoek van 75cm is voor even de zijne, en na het foto momentje mag ze weer zwemmen.

snoek

release

Ook voor Grietha gaat het op dit stuk water weer goed, in korte tijd weet ze 3 baarzen te vangen, geen grote baarzen maar de pret is er niet minder om.

baars

Er volgen nog een paar aanbeten en volgers maar ze blijven helaas niet hangen, op het einde van dit water besluiten we nog even terug te lopen naar de plek waar we allebei een misser hadden. Igmar lost als eerste een klein snoekje op de VW Twisterjerk, vrijwel direct daarna haak ik een mooie snoek op de BBZ. Een snoek van 73cm mag even op de foto voordat ze weer mag zwemmen.

snoek

We maken de laatste worpen op dit stuk, 1 van de laatse worpen van Igmar en de VW Twisterjerk word vol gegrepen door een klein snoekje.

vw twisterjerk

Na dit snoekje besluiten we om even door te lopen naar een winkelcentrum, en daar bij de friettent een patatje, broodje en wat te drinken te scoren.

eten

Tijdens het eten word de visdag nog eens door genomen, de gebruikte aasjes worden besproken. We zijn het er alle 3 over eens dat het al een topdag is, met 8 snoeken en 9 baarzen geen verkeerde dag. En voor we het weten is het eten op, de buikjes vol en we kunnen weer op pad.

Vele waters worden nog afgevist, Igmar en ik hebben nog een aantal ossers en missers, Grietha daar integen die weet op de terug weg nog 2 baarzen te vangen.

baars

Tegen de klok van 3 uur zijn we terug bij de auto´s en we vinden het wel best, het is genoeg geweest. Met 8 snoeken en 11 baarzen een zeer geslaagde dag op deze waters.

Op sommige stukken lag de snoek gestapeld en op andere stukken was het hard werken voor een aanbeet.

Al met al een topdag geweest, weer veel gelachen en genoten van alles erom heen. Igmar bedankt voor deze dag doen we snel nog is over.

Groet John

7 September, 2011 Toegevoegd door de Webmaster