www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Sneeuw, hagel en heel veel wind.

Vandaag de tweede vakantie dag, lekker een weekje vakantie voor dat ik aan de slag ga bij mijn nieuwe werkgever. Grietha heeft ook een weekje vrij genomen dus er staan 9 dagen vissen op de planning!

Vandaag eerst lekker uitgeslapen, en na op ons gemak wakker te zijn geworde rijst de vraag waar gaan we vissen en hoe en met wat!

Na lang wkken en wegen, besluiten we om een rondje hier in de buurt te maken. Grietha kiest er voor om met de jerkbaithengel te vissen, ik zelf ga vandaag voor de lichte baitcaster. Spullen worden bij elkaar gezocht, kunstaasjes worden uitgekozen en we kunnen op pad.

Het eerste water word afegevist zonder een aanbeet te krijgen, we lopen door naar water nr. 2 daar mis ik al vrij snel een snoekje van een cm of 20 op de Iggie rat. Deze laat zich niet meer zien en we besluiten om door te lopen naar water nr. 3.

Ook daar word alles secuur afgevist, ook hier weten we geen resultaat te boeken, op naar water nr. 4 dan maar. Ook op dit water staan we keihard te blanken, de twijfel slaat toe doen we het wel goed of hadden we toch voor doodaas moeten kiezen vandaag. Water nr. 5 dan maar ook hier een keiharde blank, maar we naderen water nr.6 altijd wel een zekerheidje om snoek te vangen hier. Ook hier een keiharde blank, het enigste wat we hier vangen is een hoop wind, sneeuw en hagel.

hagelbui opkomst

En voor we het weten staan we in de hagel en sneeuw te vissen, en nog een vleugje wind erbij.

Het is genoeg geweest na deze bui, we gaan richting huis. We paseren water nr. 7 en Grietha zegt toch maar even een worpje maken hier! Ik stem ermee in, ik maak de eerste worp, een paar slagen aan de reel een flits een beuk op de hengel. En ik sta verbaasd een snoekje te drillen.

Na het landen snel een foto momentje, en ze mag weer zwemmen.

snoek

We vissen nog even door op dit water, Grietha vist een mooie hoek af van het water, en zonder aanbeet loopt ze verder. Ik besluit in de zelfde hoek ook een paar worpen te maken, en bij de eerste worp is het al raak een snoekje van en cm of 50 is vol voor de Triple SD gegaan. Deze word in het water onthaakt en we vissen verder.

Onder een wilgenboom, mist Grietha tot 2 keer toe een mooie snoek die de Rapper twee keer mist. Op het einde van dit dit water, bespreken we even hoe en wat. Gaan we naar huis of gaan we door naar water nr. 8. Besluit is snel genomen we gaan naar water nr. 8, terwijl we daar heen lopen. Passeren we een heel klein slootje, Ghrietha kan het niet laten, en maakt toch even een worp met de Rapper in het slootje. Ze heeft nogt niet gezegd van : zou wel een stunt wezen als ik hier een snoekje vang. Klapt er vol overgave een snoekje van een cm of 30 op de Rapper, maar lost hierna jammer genoeg. Na deze poging probeert die het nog 2 keer, maar hij weet geen dreggen te pakken.

Op water 8 aanekomen, is daar eindelik de verlossende aanbeet voor Grietha, een soekje van 40cm is vol voor de Rapper gegaan, door de sneeuwval mag deze terug zonder foto. Daar staan we weer gaan we naar huis, of nog een poging wagen op water nr. 9. Het word het laatste, daar aangekomen kunnen we maar een kleine hoek afvissen, de andere hoek ligt vol met vuil en andere rotzooi. Ook hier weten we geen aaanbeet uit telokken. We lopen door naar water nr. 10 als we dat hebben afgevist dan gaan we naar huis.

Daar aangekomen lost Grietha op de eerste worp een mooie 70er, vrijwel dircet daarna haak ik een mooie snoek van 81cm deze mag na het foto momentje weer zwemmen.

81cm

Terwijl ik op mijn gemak een peukie draai, vist Grietha verder. Uit mijn ooghoek zie ik Grietha haar hengel in een curve buigen, en dat kan maar 1 betekenen. Snoek!!!! Na een leuke drill kan ik de snoek voor Grietha landen, een mooie snoek van 74cm mag even op de foto en mag daarna weer zwemmen.

74cm

Na deze snoek is het genoeg, we zijn voldaan, wat een keiharde blank leek te worden eindige toch nog in 5 gelanden snoeken. Ondanks het klote weer toch een leuke middag gehad!
       

05-Feb-2013 08:05 PM Toegevoegd door John