www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zonnige dag

snoekbaars

Vandaag met Ies richting het grote water gegaan, 6 uur stond Ies voor de deur.

En om 7 uur werden de pluggen nat gemaakt, op het eerste stuk aangekomen kon er niet gevist worden.

4 karpervissers bezetten heel het stuk, niet getreurt die zijn straks toch weg als de pleziervaart op gang komt daar.

We trollen tot de beruchte brug, op een paar vage aanbeten na, helemaal niks gezien.

We keren en varen terug, karpervissers zijn daar ondertussen weg en we besluiten dat stuk een paar keer af te trollen.

Ook hier geen aanbeet, we besluiten verder naar achter te varen, ook hier weer 5 karpervissers.
       

Maar deze hadden het beter geregeld de plekken werden aangegeven met markers. Dus onze troltocht kon verder gaan, eindelijk tegen 11 uur een flinke aanbeet op Ies zijn propwater hengel.

Na een leuke dril kan ik een felle rakker van 78cm in het handvat pakken, onthaken foto momentje en terug ermee

78cm

Op dit stuk krijgen we nog een paar vage aanbeten, en uit het niet klapt mijn hengel eindelijk een keer goed dubbel. Aanslaan en los.

We trollen ondertussen langs rietkragen en ik besluit de Druppel 15 langs de rietkraag te vissen. Het heeft nog geen 1 minuut geduurd of de eerst snoek meld zich al, naast de boot onthaakt en we gaan verder. 200 meter verder weer een beuk op de D15, en een felle rakker van een cm of 55 heeft zich aan de D15 vergrepen

Zo uit het niets krijgt Ies nog een aanbeet op een Jointed Illex plugje, deze rakker word ook naast de boot onthaakt.

We besluiten even wat te eten, hamburgers worden gebakken net als de eieren, dat smaakte even goed met dit warme weer.

Na het eten steken we het water schuin over wederom naar het riet toe, we zijn er net of Ies zijn steunhengel klapt dubbel. Ies slaat aan en lost gelijk deze vis, en vrijwel direct klapt mijn hengel dubbel. En ik weet een felle rakker van 55cm te haken, ook deze weer in het water onthaakt en we gaan verder.

De aanbeten blijven nu een tijdje uit, ik besluit de D15 te vervangen voor een regenboog kleur Bill Lewis.

Ik gooi de Bill Lewis in en vrijwel direct klapt mij hengel dubbel een zwaar beschadige 60er is even de mijn, ook deze word naast de boot onthaakt. We passeren de laatste karpervisser van de dag, Ies zijn Sreaming Devil word bruut gegrepen een mooie 60er word ook naast de boot onthaakt en we varen richting de trailerhelling.

We zijn ondertussen weer bij de helling het is nu 17:00 uur, wat gaan we doen gaan we nog even verder of gaan we traileren. We besluiten het eerste te doen, dus we trollen verder.

Ik zeg tegen Ies, ik bel Grietha even dan weet die dat het iets later word, dat we thuis komen. Ik heb Grietha nog geen 30 seconde aan de telefoon, of mijn hengel klapt dubbel. De telefoon slinger aan de kant en de dril kan beginnen, ondertussen staat de telefoon op de speaker en kan drillen en praten te gelijk. Na een lange dril kan ik eindelijk de felle rakker landen, met 79cm geen reus maar ze gaf tegen gas als een metersnoek.

79cm

We trollen nog een groot gedeelte water af, krijgen nog een paar vage aanbeten en besluiten om tegen 18:45 uur terug te varen richting de helling. We passeren onderweg nog een cafétje door nuttigen we even een koud glaasje bier en sinas, en vervolgen dan onze weg terug.

Eindelijk uit het niets vandaan de grote beuk op Ies zijn steunhengel, terwijl ik de lijnen binnen draai zie ik Ies zijn hengeltop al bonken. Dat kon maar 1 ding betekenen Snoekbaars, ze laat zich de eerste keer zien en ja hoor Snoekbaars. Na een mooie dril kan ik haar landen, en met haar 73cm een nieuw pr Snoekbaars voor Ies.

snoekbaars 73cm

snoekbaars 73cm

We trollen de stek nog een keer af maar helaas geen Snoekbaars meer te bekennen, we gaan terug richting helling.

Vlakbij de helling krijgt Ies nog een mooie aanbeet en weet een held van een cm of 50 tehaken, deze word ook weer langs de boot onthaakt.

Half 9 zijn we bij de helling, traileren alles opruimen en dan moe maar voldaan richting huis. Tegen 21:45 plof ik moe maar voldaan op de bank met een lekker koud biertje, het is een lange dag geweest. Maar wel een mooie dag met veel aanbeten, en de vangsten mooi verdeeld.

Groet John

06 Juni, 2010 Toegevoegd door John