www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zondag 03-07-2011

snoek

Nadat we gisteren laat een paar uurtjes met de boot zijn weggeweest en niets hebben kunnen vangen gingen vandaag weer met de boot op pad.

Het was gisteren op tijd naar bed want vanmorgen ging de wekker om 5 uur.

Het kostte ons vanmorgen geen enkele moeite om nadat de wekker was afgegaan ons bed te verlaten.

Met een kop koffie was het verder wakker worden.

Tegen een uur of zes waren we ook al bij de garage om de boot op te pikken en om half zeven lag de boot in het water.

Het was toen nog bijna windstil. Het water als een spiegeltje zoals John dat zei.
       

Vol goed moed gingen de pluggen aan de speld en overboord. Het duurde niet lang of de eerste tikken waren binnen, alleen nog geen vis.

John vistte op een bepaald moment met de pikefighter toen die een aanbeet kreeg die wel bleef hangen. Bij de boot maakte de snoek nog een sprong uit het water en ging er vervolgens vandoor met een stuk pikefighter en een dreg. Balen.

Kapot!!!

Hierna zijn we verder gevaren richting de binnenstad. Onderweg tijd voor een bak koffie en een puur hollands plaatje.

Molen

In de binnenstad werd het water in beslag genomen door waterplanten en pompebladen. Tijd om weerom te keren.

Op een bepaalde plek deed John een bomber plugje aan zijn speld en gooide in en vrij snel daarna was het hangen. Een mooie snoek had de plug aangezien voor een lekker hapje.

snoek

De wind was ondertussen flink aangetrokken. Terwijl we rustig verder voeren naar de plek voor een plaspauze ving John nog een snoekje. Deze zat net gehaakt en sprong uit het water en wist zo de plug te lossen.

Tijd voor een plas pauze, koffie/thee en appelgebak met slagroom.

Hierna zijn we richting de trailer helling gevaren. Onderweg daar naar toe wist John ook nog een mooie baars van 30cm te vangen.

Baars

Bij de trailerhelling aangekomen zagen we net een boot traileren. Dit bleek de controle te zijn. Het was de eerste keer dat we hun zagen op dit water.

Controleboot

Terwijl John stond te wachten tot ik met de auto kwam om te traileren heeft hij een praatje gemaakt met de agent. Het traileren en opruimen ging weer erg vlot zodat we snel op weg naar huis konden. Boot in de garage parkeren, thuis aangekomen. En tot slot dit verslag weer gemaakt.

Groetjes Grietha

03 Juli, 2011 Toegevoegd door de Webmaster