www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zondag 02-08-2009

snoek

Vandaag eerst lekker uitgeslapen, stond geen vissen op de agenda. Maar na de nodige koffie en shaggies, ik zo tegen Grietha zullen we even een kleine ronde gaan maken. Aan gezien we beide geen zin hadden in het standaard rondje, toch maar in de auto gestapt en naar een andere favoriete plek van ons gereden.
Daar aangekomen zijn de spulen zo in orde gemaakt en het vissen kan beginnen. We beginnen beide fanatiek te vissen met de Fly, Grietha met de baars kleur en ik met de roze/witte.

Na een flink stuk water te hebben afgevist besluit ik om het Iggie Ratje aan de speld te hangen. De eerste inworp uit het niet een snoek vol op het Ratje maar mist , hier na had die nog 2 pogingen nodig om te blijven hangen.

69cm dapperheid!!!!

IMG_0961 (33K)

Dat begint goed zeggen we tegen elkaar, en we vissen vol goede moed verder. Aan het einde van het water steken we de weg over naar een ander water, daar aangekomen beginnen we weer fanatiek te gooien met de Iggie Ratjes.

Halverwege dat water bij een mooi bruggetje met 2 lellieveldjes weet ik de Rat er netjes tussen te plaatsen. Op dat ogenblik blijkt dat niet alleen vriend snoek de ratjes lust, een reiger probeert 2 tot keer toe uit de lucht het ratje uit het water te pakken. Ik blijf ondertussen stug door draaien en terwijl de reiger aanvalt, en terwijl ik op de reiger let mis ik een keiharde aanbeet op de Rat.

We vissen verder , we lopen verder paar vage aanbeten worden door Grietha en mij gemist.

Op een ander stuk water waar we al vaker leuk hebben gevangen, mist een 73er kompleet het Ratje. Maar hij springt zo raar over de lijn dat die zich eigen haakt in de rug. Nou een korte dril kan ik haar landen, en deze mag gelijk weer zwemmen.

We besluiten wat te gaan drinken bij de auto en daarna het eerste stuk nog is af te vissen. Zo gezegd zo gedaan, we gaan verder Grietha heeft er nu aardig het tempo erin en roept al vrij snel misser!!!!!! En dat ging zo evendoor maar deze bleef helaas niet aan de haak hangen.

Ik passeer ondertussen Grietha, en passer een mooie t-splitsing op het water. Ik loop met de gedachte door die kan zij mooi afvissen daar ligt wel een mooie snoek voor haar.

Ik loop een 10 meter door, maak een schuine worp naar rechts en weet de Semi-Fly strak tegen de kant te plaatsen. 1 draai aan de reel en uit het niets, word de Semi-fFly gelanceerd lijn staat vrijwel direkt op spanning aanslaan hoeft niet meer.

Na een dril van een minuut of wat kan ik haar landen een mooie dikke dame van 93 cm is de mijne.

IMG_0964 (34K)

Na de release zwemt ze zich nog vast in de waterplanten maar na een kleine minuut een flinke kolk en weg is ze.

We vissen nog even door, ook de plek waar Grietha die missers had word nog aan gedaan, ze weet de snoek niet te verleiden. Maar nog even laat een 20+ baars een mooi staaltje jagen zien, hij komt geheel uit het water om het speldaas te pakken. Na dit aanschouwd te hebben en nog een paar worpen gedaan te hebben, zijn we richting huis gegaan.

Gr. John

03 Augustus, 2009 Toegevoegd door de Webmaster